Rían Lind

Ch, KTK-III

VH21-035-0039
connemara, ori, 144 cm, ruunikonkimo
syntynyt 07.01.2021 | 8 vuotta
kasvattaja alina, Lindgård, omistaja Cery (VRL-02116)

kilpailee kenttäratsatuksessa
CIC1

Hymy nousee huulille kun miettiikin Riisiä. Rian (perheen kesken Riisi) on niin tavattoman isosydäminen poni että näin piene kuoren alle ei heti uskoisi mahtuvan niin suurta luonnetta. Pelkkää ruusuilla tanssimista arki orin kanssa ei ole, sitä en väitä. Päinvastoin aallonpohjat pitävät meidät hyvinkin tiukasti yhdessä, mutta se onkin osa Riisin viehätystä. Se on kuin oikean elämän pelimies; saa otteeseensa ja hurmaa, mutta loppuviimein osaa tehdä aika keljunkin tempun. Rian ei silti ole pahis, tahallaan se ei ikinä mitään pahaa tee.

Rian tuli meille jo miehen ikään päässeenä kasvattajaltaan alinalta. Alkuun meillä oli paljonkin erimielisyyksiä siitä, kuka oli uuden paikan pomo. Tätä taistoa käytiin sekä ponien kesken laumassa, että ihan ruohonjuuritasolla meikäläisen kanssa. Itkuhan siinä meinasi muutamankin kerran päästä, mutta toisaalta Riisi on siitä kiitollinen hevonen, että se on hyvin avoin ja nopea oppimaan. Ei se jää kokeilemaan tai tuleen makaamaan, että kokeillaanpa huomenna uusiksi. Se oli yhden taistelun voittamista kerrallaan. Se oli työn ja tuskan takana, mutta tässä me olemme. Nyt kun ori on jo kotiutunut talliin, yhteistyö sen kanssa on mitä loistavinta.

Rian on sellainen yhden ihmisen ratsu, en oikein osaa kuvitellakkaan antaa sitä kenellekkään muulle ratsutettavaksi. Se on ratsastaessa todella herkkä ja aika pommi jos tulee ristiriitainen tilanne. Se on likkeissään hyvin nopea, mutta tahdikas. Riisiltä voi pyytää mitä vain, miten paljon vain, mutta kenelle tahansa se ei töitä tee. Esteillä Rian on aika huippu; ratsastajan ei tarvitse kuin huolehtia hyvä reitti ja ori hoitaa loput. Se hyppää tasaisesti ja esteen kuin esteen.

Todellinen luonne paljastuu aamutuimaan kun Rian vielä aukoo silmiään ja haistaa tutun ihmisen joka rapsuttaa sitä tottuneesti kaulasta. Riisin onnellisuuden voi nähdä sen turpakarvan värähtelystä, niin kovin läheisiä meistä on tullut. Rian on kyllä helppo hoidokki kenelle tahansa. Se ymmärtää pienen ihmisen koon ja varoo kavioitaan. Ihania hoitohetkiä koetaan myös useamman ihmisen ympäröimänä, Rian ei turhasta ahdistu. Ulos sen kanssa ei silti voi mennä kuin ihminen joka varmasti sen hallitsee. Ulkoilma saa Riisin hauskalle tuulelle, se mielellään lähtisi omia menojaan tutkimaan maailmaa.

Sukutaulu ja jälkeläiset

i. Cillian Byrne
VIR MVA Ch, KTK-I
ii. Eoghan Byrne rnvkkm 146cm iii. Ruairi Byrne
iie. Emer Byrne
ie. Cliodhna Byrne vkk 142cm iei. Seosamh Hogan
iee. Ciara Byrne
e. Brooktyr Rainy Éimhear
Ch, KTK-II
ei. Caelt Andante rnkm 145cm eii. Glemor Fiasko
eie. Peach Rod Avari
ee. Brawth Victory rnkm 145cm eei. Charmed Golden Heart
eee. Brawth Deuce

Jälkeläiset

Ei siitoskäytössä.

Kilpailumenestys

Arvokilpailut

00.00.2020 KRJ-Cup (Kisapaikka), helppo A, 3/156

Kouluratsastuksessa 0 op. (vaikeustasolla 0/-1)

Rohkeus 99.08 p.
Nopeus 98.2 p.
Hyppykapasiteetti 91.92 p.
Kestävyys 89.6 p.

Kantakirjapalkinto

20.08.2021 pistein 16 + 16 + 16 + 18 = 66p. KTK-III

Näyttelyt

17.08.20210 NJ-näyttelyt (Maybeck Stud), irtoSERT, pt. Jannica
27.08.2021 NJ-näyttelyt (Maybeck Stud), irtoSERT, pt. Jannica
14.09.2021 NJ-näyttelyt (Adina), irtoSERT, pt. Jannica

Päiväkirja

Torstai 22.10.2020

copyright © Berryard Ponies | pics © Satu Pitkänen
Tämä on virtuaalitalli / Tämä on virtuaalihevonen