Moon Bliss LH

VH21-035-0022
connemara, tamma, 136 cm, ruunikko
syntynyt 21.07.2020 | 8 vuotta
kasvattaja Lithy, Lukariksen Hevoskeskus, omistaja Cery (VRL-02116)

kilpailee esteratsatuksessa
ko: heB, re: 80cm

Bliss, tai tallin käytävillä kuultuna Lissu, oli yllättävää kyllä ensimmäinen estepainoitteinen ponivahvistus Berryardiin. Ihastuin samantien sen erilaiseen ja hieman mystiseen sukuun, joita aiemmilla poneillamme ei ole. Kumpikin Lissun vanhemmista edustaa hieman iäkkäämpää väestöä, joten muihinkaan ponien jälkeläisiin ei ole tullut törmättyä. Summa summarum, Lissu oli oikea löytö talliimme ja tutustumisen myötä olin aina vain varmempi hyvästä ostopäätöksestä.

Lissu on todella mukaansatempaava poni. Sen kanssa aika rientää ja elämä on huoletonta. Sen kanssa voi tehdä kaikkea ilman varusteita ratsastamisesta vikellykseen, ajamiseen ja esteiden hyppäämiseen. Se on kovin monipuolinen tapaus ja ennenkaikkea uskomattoman lempeä luonne muovaa siitä ponin jokaiseen tarpeeseen. Lissu tulee toimeen myös muiden eläinten kanssa hyvin, vaikka laumassa onkin lähes aina altavastaaja. Erityistä pomon luonnetta siitä ei löydy, eikä muutenkaan mitään erityisiä tammapiirteitä. "Tiettynä aikana" se kyllä on kauhean luimiva ja kiukutteleva, mikä ei ole sen tapaista, joten käytös on helppo laittaa kiiman piikkiin.

Ratsuna Lissu on monipuolinen, vaikka veri vetääkin esteille. Se toimii lastenratsuna, kärryjen edessä ja on sillä maastoesteitäkin viiletetty. Itseasiassa mitä erikoisempi este, sen innostuneempi Lissu on. Se on siitä hyvä esteponi, että se ei kaihda tai jännitä mitään vaan yrittää aina hypätä vaikka läpi harmaan kiven. Onko se sitten aina hyvä asia, niin siitä voi olla montaa mieltä. Siinä mielessä Lissu on myös hyvä opettaja, että se korjaa ratsastajan virheitä eikä vaadi täydellisiä apuja tai ratsastajaa ylipäänsä. Lissusta saa kuitenkin irti aivan uuden tason kun selässä myös ratsastaja tekee töitä ja panostaa perusratsastamiseen.

Lissu lähtee reissun päälle mielellään, oli kyseessä sitten kilpakenttä tai näyttelykehä. Tamma kerää aina ihailevia katseita, onhan se mitä pienin ja suloisin ponitamma lempeällä katseella varustettuna.

Sukutaulu ja jälkeläiset

i. Misneach IR
KTK-I
ii. Sealbhóir iii. Croesus
iie. Coiriúil
ie. Dílis iei. Do Dhídeanaith
iee. Macánta
e. Marika In My Life ei. Mambo eii. All I See
eie. tuntematon
ee. Erikaside eei. tuntematon
eee. Sandra Sun

Jälkeläiset

Ei siitoskäytössä.

Kilpailumenestys

Arvokilpailut

00.00.2020 KRJ-Cup (Kisapaikka), helppo A, 3/156

Esteratsastuksessa op. (vaikeustasolla /1)

Nopeus ja kestävyys
Kuuliaisuus ja luonne
Tahti ja irtonaisuus
Tarkkuus ja ketteryys

Kantakirjapalkinto

Näyttelyt

23.08.2020 NJ-näyttelyt (Paikka), serti, pt. tuomari

Päiväkirja

Torstai 22.10.2020

copyright © Berryard Ponies | pics © Satu Pitkänen
Tämä on virtuaalitalli / Tämä on virtuaalihevonen