Gilramore’s Raspberry Kiss

KTK-III

VH21-035-0024
connemara, tamma, 142 cm, ruunikonkimo
syntynyt 02.07.2013 | maahantuonut sarqquu | 8 vuotta
kasvattaja Gilramore Ponies, omistaja Cery (VRL-02116)

kilpailee kouluratsatuksessa
ko: vaB, re: 50cm

Raisa on luonteeltaan hieman vaativa, mutta kuitenkin ihmistä kunnioittava ja mukava poni jonka kanssa on ilo puuhata. Käsitellessä tämä neitokainen käyttäytyy yleensä kunnolla, mutta ajoittain saattaa olla huonompia päiviä jolloin tamma hieman rettelöi. Komentamalla kuitenkin asettuu ihan kohtalaisesti, kunnes saa taas päähänsä aloittaa pelleilyn. Ratsastaessa Raisa on hieman reipaahko, ja tahtoisi toisinaan mennä vauhdikkaammin mitä ihminen sallii. Tarkkaavaisuudella ja pitkällä pinnalla kuitenkin pääsee pitkälle, jolloin neitokaisesta paljastuu oikein kätevä kouluratsu joka tykkää miellyttää ihmistä.

Käsitellessä Raisa käyttäytyy hyvin, mitä nyt huonompina päivinä voi esiintyä pyöriskelyä mutta kunhan vain on tomerana on ei tamman pyöriminen pahemmin haittaa. Neitokainen on aina ensimmäisenä tutkimassa hoitajansa taskuja herkkujen toivossa. Käytökseltään tyttönen on siis erittäin ihmisystävällinen ja mielyttämisen haluinen. Harjauksen kanssa ei yleensä ole ongelmia, ellei Raisa sitten leiki tornaadoa ja pyöri jatkuvasti. Komentamalla tamma kuitenkin rauhoittuu, hetkellisesti ainakin. Kavioiden kanssa saattaa olla pientä ongelmaa ajoittain, sillä aina poni ei ole halukas nostamaan kavioitaan. Oikealla asenteella nekin kuitenkin nousevat erittäin näppärästi. Varustaessa ei ilmene ongelmia, suitset saa helposti laitettua päähän ja satulan selkään helposti. Pieni muotoista pullistelua voi esiintyä satulavyön kiristämis vaiheessa, mutta kunhan ärähtää niin sekin loppuu. Eläinlääkärin kanssa Raisa tulee toimeen eikä rettelöi ollenkaan. Rokotusten kohdalla tosin voi vähän näykkimisyrityksiä esiintyä, mutta kunhan vain joku on syöttämässä heinää neitokaiselle niin senkään kanssa ei ole ongelmia. Kengittäjän kanssa tyttösellä on viha-rakkaussuhde. Välillä ollaan niin pientä enkeliä kuin voi vain olla, mutta toisinaan sitten ei millään olla yhteistyö haluisia vaan pyöritään eikä nosteta kavioita. Toisinaan kengittämisen kanssa voi mennä aikaa ja toisinaan sitten se sujuu kuin tanssi.

Taluttaessa Raisa käytäytyy hyvin ja sen uskaltaa antaa pienimmillekkin lapsille talutettavaksi. Neitokainen seuraa kiltisti taluttaajansa eikä lähde edes ruohotupsujen perään. Maastolenkeillä saattaa hieman säikkymistä esiintyä, jos kuuluu yllättävää rytinää tai muuta. Yleensä kuitenkin tamma on luotettava eikä keksi mitään omia vinkeitänsä.

Ratsastaessa Raisa reipahko, mutta ei kuitenkaan kuumuvaa sorttia. Toisinaan apujen ja pidätteiden kuunteleminen on tammalla vähän hakusessa, mutta kunhan jaksaa heti alkutunnista alkaa tekemään kunnolla töitä eikä anna neidin mennä oman päänsä mukaan on se koko ratsastuksen ajan kuuntelevainen poni. Kouluratsuna se on parhaimmillaan ja tekee mielellään töitä. Raisa ei kyllästy kovinkaan nopeasti, vaan jaksaa tehdä samaa hommaa niin kauan kuin ratsastaja pyytää. Välillä saattaa pientä kapiointia apuja vastaan esiintyä, mutta kunhan vain pysyy tiukkana niin alkaa neitokainenkin taas kuuntelemaan. Esteratsuna Raisa on myöskin mukava ja tykkääkin hyppäämisestä. Esteillä esiintyy hieman reippaampaa vauhtia ja välillä saakin olla pidättämässä ronskilla kädellä. Vaikka hyppääminen onkin tammasta mukavaa, kyllästyy se kohtalaisen nopeasti varsinkin jos tehtävä ei ole vaativampi. Esteponinakin se kuitenkin on oikein näppärä. Maastossa voi esiintyä pientä säikähtelyä, jos jostakin kuuluu yllättävää rytinää. Raisa kuitenkin yleensä luottaa ratsastajaansa, joten vahvojen apujen ja puheen kanssa kuitenkin rauhoittuu nopeasti sekä jatkaa matkaa reippaasti.

Kilpailuissa Raisa on aina positiivinen itsensä, ja höriseekin kilpakumppaneilleen jatkuvasti. Ennen starttia alkaa tamma kuitenkin hieman stressaamaan, joten verryttelyssä saa aina olla tarkkaavainen jotta tamma kulkee kunnolla eikä vain kaahaa menemään.

Sukutaulu ja jälkeläiset

i. Maotaigh Tíreachán Conuil
rnkm 145cm
ii. Farnfoss Prince Charming rnpäis 147cm iii. Cuan Hazy
iie. Daemoor Dira
ie. Maotaigh Tuamnait Treasa rnkm 144cm iei. Ref Velvet
iee. Whistling
e. Gilramore’s Kissing Booth
rnkm 141cm
ei. Caollaidhe Elan Niall rnkm 140cm eii. Middle Winter
eie. Deep Down
ee. Dierren Uainionn Rós rnvkk 137cm eei. Turbo
eee. Evan's Bye

Jälkeläiset

s. 25.5.2020 t. Berryard Cherrykiss (i. Noequiet Sly Brandy), omistaja sonya, Sycamore Ponies

Kilpailumenestys

Arvokilpailut

00.00.2020 KRJ-Cup (Kisapaikka), helppo A, 3/156

Kouluratsastuksessa 1812.89 op. (vaikeustasolla 5/4)

Tahti ja irtonaisuus 915.89 p.
Kuuliaisuus ja luonne 897 p.

Kantakirjapalkinto

20.11.2020 pistein 15 + 14 + 16 + 15 = 60p. KTK-III

Näyttelyt

26.04.2021 NJ-näytteöyt (Kurjenpesä), irtoSERT, pt. Lissu T.

Päiväkirja

Torstai 22.10.2020

copyright © Berryard Ponies | pics © Satu Pitkänen
Tämä on virtuaalitalli / Tämä on virtuaalihevonen