Darkwell’s Ghrian Fiery

KTK-III

VH21-035-0025
connemara, tamma, 138 cm, mustankimo
syntynyt 21.06.2014 | maahantuoja sarqquu | 8 vuotta
kasvattaja Darkwell Connemara Stud, omistaja Cery (VRL-02116)

kilpailee kouluratsatuksessa
ko: heA, re: 50cm

Kimman kuvailu muutamalla sanalla on yllättävän vaikeaa. Sen persoonaa on vaikea kiteyttää edes yhteen lauseeseen. Niin paljon mahtuu tähän pieneen poniin. Meillä oli tamman kanssa sokkotreffit pian sen jälkeen, kun kaupat oli tehty etänä Suomesta Irlantiin. Olin vähintäänkin hermona mitä oli tullut taas tehtyä, mutta vakuutuin kyllä paitsi videoista, suvusta, myös maahantuojan kertomasta. Hinta saatiin kuitenkin sen verran kohdilleen, ettei katumalle ollut tilaa.

Kimman ensimmäiset päivät Berryardissa olivat yhtä kaaosta. Se pomotti muita poneja minkä kerkesi, rohmusi ruoka-aikaan ja pukitteli joko mielenosoituksena, tylsistymistään, näyttämisenhaluaan tai uutta satulaa. Sitä kyllä fiksattiin jälkikäteen. Pukittelu ei loppunut siihen. Tuo oli sellainen vaihe, jolloin otettiin tytöstä ja ponista mittaa. Kumpi on tahtipuikoissa, kumpi puhaltaa pilliin ja pelin poikki? Se taisto oli kaiken arvoista, sillä nykyään Kimma on hyvin uskollinen kaveri. Uusia ihmisiä se edelleen testaa, eikä luovuta hevillä. Se on peruskiltti, mutta oikukas, joka tekee siitä vain hulvattoman ja persoonallisen ponin.

Ratsuna Kimman vahvuudet ovat kouluradoilla. Se tykkää suhteellisen tarkasta menosta ja vaatii ratsastajaltakin aika paljon edetäkseen kuten arvokkaan kouluponin kuuluu. Kimma kyllä erittäin mielellään löntystelee pitkänä ja nauttii etenkin maastoilusta, mutta tarpeen tullen myös motivoituu. Hyvällä perusratsastamisella sen kanssa pärjää kyllä pitkälle. Esteillä Kimma saattaa olla katastrofaalinen, vaikka kyllä sillä niitäkin harrastetaan vastapainoksi. Vauhtia ei puutu ja esteet pidetään matalina, ettei Kimma aivan sokaistu taidoistaan.

Kisapaikoilla Kimma on se äänekäs rasavilli, joka ei pysy hetkeäkään aloillaan. Trailerissa sitä ei kannata pitää yhtään enempää kuin on pakko. Ulkosalla kun se pääsee näkemään ympäristön ja reagoimaan siihen, se saattaa jopa rauhoittua. Kentällä se keskittyy sen verran kuin ratsastajakin, eli taas peräänkuulutetaan taitavaa ratsastusta, jolla saadaan Kimmasta parhaat puolet esiin.

Sukutaulu ja jälkeläiset

i. Darkwell’s Rocket Man
mkm 140cm
ii. Cornfeld Endless Space rnkm 142cm iii. Crusoe
iie. Apple-Eye
ie. Darkwell’s Reckless Rocketeer mkm 139cm iei. Rocky Toy
iee. Falden Gissy
e. Darkwell’s Dáiren Fiery
rnkm 139cm
ei. Conghaile Fionnuir rnkm 140cm eii. Fabulous Isay
eie. Deep River
ee. Conghaile Fionnuir rnkm 138cm eei. Haysen Liam
eee. Gwen II

Jälkeläiset

Ei siitoskäytössä.

Kilpailumenestys

Arvokilpailut

00.00.2020 KRJ-Cup (Kisapaikka), helppo A, 3/156

Kouluratsastuksessa 1043.46 op. (vaikeustasolla 3/4)

Tahti ja irtonaisuus 540.94 p.
Kuuliaisuus ja luonne 502.52 p.

Kantakirjapalkinto

20.4.2021 pistein 17 + 16 + 17 + 16 = 66p. KTK-III

Näyttelyt

23.02.2021 NJ-näyttelyt (Maybeck Stud), irtoSERT, pt. alaera

Päiväkirja

Torstai 22.10.2020

copyright © Berryard Ponies | pics © Satu Pitkänen
Tämä on virtuaalitalli / Tämä on virtuaalihevonen