Créme de Cerise

KTK-II

VH21-035-0021
connemara, tamma, 141 cm, ruunivoikko
syntynyt 1.2.2021 | 8 vuotta
kasvattaja Berryard Ponies, omistaja Cery (VRL-02116)

kilpailee kouluratsatuksessa
ko: vaB, re: 50cm

Cerise, tallissa kutsuttuna ihan vain Essi, on monella tapaa aika erityinen poni Berryardissa. Siinä yhdistyy kahden tallin oman kasvatin huippuominaisuudet ja sille onkin jo pienestä pitäen kasattu kevyet paineet menestyksestä sukunsa tapaan. Ei mitään hyvää, ettei jotain pahaakin - Essi on täysi kopio emästään monessa mielessä. Sekä ulkoisesti, että sisäisesti. Ja sisäisillä ominaisuuksilla (valitettavasti) viittaan sen tammamaiseen luonteeseen ja älyttömyyksiin mitä se keksii arjessa hoitajien päänmenoksi. Essillä on loistava tapa kiukutella ja heti perään olla enkeli - joten kukapa sille oikeasti vihainen voisi olla.

Porukkaan Essi tuo oman säväyksensä. Se tulee toimeen kaikkien kanssa ja haluaakin ennenkaikkea ystävystä eläinlajista riippumatta. Mutta jos erehdyt sen tielle vääränä hetkenä, Essi kyllä antaa mielipiteensä kuulua. Väärinkohdeltuna Essi on varsin tuima ja näyttelee hampaitaan ponikavereille jotka koittavat tulla sen heinätupsuille.

Ratsuna tamma on aina ollut enemmän tai vähemmän lahopää. Se nauttii vauhdista ja vaarallisista tilanteista. Omimmillaan se onkin maastoponina. Essi on hyvin varmajalkainen ja rohkea. Essi nauttii myös esteiden ylittämisestä, mutta valitettavasti siihen ei ole paljon lahjoja luotu. Essillä ei ole mitään hahmotuskykyä lähestymisen suhteen ja pienetkin hypyt ovat 110% ratsastajan varassa. Ne ovat kuitenkin mukavaa virkistystä arkitreeniin. Kouluratsastus on Essille ominaisin. Vaikka se onkin vauhdikas tapaus, sen voi kanavoida käyttämään toimeliaisuutensa myös siistiin perusratsastukseen. Essin vahvuus on ehdottomasti laukka, joka sillä on iso ja näyttävä.

Kisapaikoilla ponin pää voi olla hieman pyörällä, joten se vaatii valmistautumiseen ehkä hieman enemmän aikaa. Kaikki uudet äänet ja hajut haittaavat keskittymistä, mutta kun se pääsee rentoutumaan, on meno yhtä joustavaa ja huoletonta kuin kotikentälläkin. Aikaa tarvitaan nimenomaan hyvään lämmittelyyn ja turhien energioiden purkamiseen.

Sukutaulu ja jälkeläiset

i. Berryard Daighar
KTK-I
ii. Brallaghan Dai VIR MVA Ch, KTK-I iii. Brallaghan Daigar
iie. Pansy Poppet
ie. Skalberg Ariadne VIR MVA Ch, KTK-II iei. Fortsholm Blayal
iee. Ramona Issaiah
e. Berryard Chéri
KTK-I
ei. Arnhill Hazy Knight VIR MVA Ch, KTK-I eii. Larkens Silver Fred
eie. Arnhill Queen Louanna
ee. Glindwood Cherry VIR MVA Ch, KTK-I eei. Helgren Samurai
eee. Glindwood Cherrytop

Jälkeläiset

Ei siitoskäytössä.

Kilpailumenestys

Arvokilpailut

00.00.2020 KRJ-Cup (Kisapaikka), helppo A, 3/156

Kouluratsastuksessa 2469.81 op. (vaikeustasolla 6/5)

Tahti ja irtonaisuus 1374.7 p.
Kuuliaisuus ja luonne 1095.11 p.
Hyppykapasiteetti 3.08 p.
Rohkeus 3.08 p.

Kantakirjapalkinto

20.02.2021 pistein 19 + 17 + 19 + 18 = 73. KTK-II

Näyttelyt

23.08.2020 NJ-näyttelyt (Paikka), serti, pt. tuomari

Päiväkirja

Torstai 22.10.2020

copyright © Berryard Ponies | pics © Satu Pitkänen
Tämä on virtuaalitalli / Tämä on virtuaalihevonen