Calvagh Lind

KTK-III

VH21-035-0020
connemara, ori, 144 cm, ruunikonkimo
syntynyt 22.12.2020 | 8 vuotta
kasvattaja alina, Lindgård, omistaja Cery (VRL-02116)

kilpailee kouluratsatuksessa
ko: vaB, re: 50cm

Jouluvarsoissa on aina oma taikansa. On ihana fiilistellä ajatusta, kuinka jouluyön hiljaisuudessa ja rauhassa, vanhan radion joululaulujen säestämänä olkien sekaan syntyy odotettu ja kaivattu ponivarsa. Tuossa jouluvarsassa on jotain sanoinkuvaamatonta. Kaikki povaavat siitä maailman luokan menestyjää. Maantieteellisellä sijainnilla ei ole väliä, vaikka se syntyisi Pirjon maatilalla Pohjois-Pohjanmaalla. Tuo jouluvarsa tulisi pääsemään pitkälle ja ennen pitkään sen nimi olisi kaikkien huulilla.

Jotta pudotus maan pinnalle olisi vieläkin kovempi, sanottakoon ettei edellisellä kappaleella ollut käytännössä mitään tekemistä Callun kanssa. Orin nimeä ei voi edes mainita em. mainittujen sanojen kanssa (kuten hiljaisuus, rauha, kaivattu...) samassa lauseessa. Joulun alla syntynyt Callu tuli ihan omin ehdoin maailmaan ja on pitänyt showta pystyssä ympärillään siitä lähtien. Orien ori, matchoejn matcho, rasittavan ihana ja juuri sellaisenaan hyvä.

Callun kanssa touhutessa vaaditaan ennenkaikkea pitkää hermoa. Sen orimaisuudelle ei pidä antaa valtaa ja itseasiassa mitä vähemmän välittää sen kukkoilusta, sen parempi. Toki rajat on tehtävä selväksi, eikä sitä pidä päästää hyppimään nenilleen. Kuitenkin monessa tilanteessa pelkkä ignooraaminen auttaa. Tammoihin se on aika hulluna, mutta tunne tuntuu kyllä olevan täysin molemminpuolinen. On se sellainen hurmuri. Callun kanssa pärjää kyllä kaikki, kengittäjästä eläinlääkäriin, kunhan osaa olla rauhallinen ja huumorintajuinen. Ehkä ennenkaikkeaan sen käsittely vaatii ammattitaitoa.

Ratsuna Callu on ollut alusta asti mieletön pakkaus. Vaikka sen vatipäisyys aluksi jännitti, että tuleekohan tästä kilparatsu vehkeillä vai ilman. Siitä kuoriutui kuitenkin niin kova suorittaja, motivoitunut voittaja, että sen kanssa työskentely on ollut alusta asti hyvin miellyttävää. Eipä sen luonne ratsuna mihinkään katoa, ihan samanlaista vääntöä se on selässäkin, jos ei tiedä mitä tekee. Hyvät lämmittelyt ja perusratsastus ovat oikotie onneen Callun kanssa. Kisapaikoilla se osaa keskittyä suoritukseen, mutta mitä tulee varikkoalueelle, sen kanssa etsitään yleensä mahdollisimman rauhallinen paikka.


Sukutaulu ja jälkeläiset

i. Four Leaf Brandypaws
KTK-III
ii. Noequiet Sly Brandy Ch, KTK-II iii. Fire Tail Brandy
iie. Cotton Fluff
ie. Wädensneck Maya Ch, KTK-II iei. Blue Chip Cookie
iee. Wädensneck My
e. Rushock Cailleach
VIR MVA Ch, KTK-II
ei. Cillian Byrne VIR MVA Ch, KTK-I eii. Eoghan Byrne
eie. Cliodhna Byrne
ee. Maeleachlainn VIR MVA Ch, KTK-I eei. MacMeadhbh
eee. Malicious

Jälkeläiset

Ei siitoskäytössä.

Kilpailumenestys

Arvokilpailut

00.00.2020 KRJ-Cup (Kisapaikka), helppo A, 3/156

Kouluratsastuksessa 2448.55 op. (vaikeustasolla 6/5)

Tahti ja irtonaisuus 1227.96 p.
Kuuliaisuus ja luonne 1220.59 p.
Hyppykapasiteetti 4.42 p.
Rohkeus 4.42 p.
Nopeus 3.64 p.
Kestävyys 3.64 p.

Kantakirjapalkinto

20.02.2021 pistein 17 + 16 + 15 + 16 = 64. KTK-III

Näyttelyt

21.4.2021 NJ-näyttelyt (Maybeck Stud), irtoSERT, pt. Vibaja
1.4.2021 NJ-näyttelyt (Lindgård), IRTOsert, pt. Lissu T.

Päiväkirja

Torstai 22.10.2020

copyright © Berryard Ponies | pics © Satu Pitkänen
Tämä on virtuaalitalli / Tämä on virtuaalihevonen