Berryard Chéri

Ch, KTK-I

VH20-035-0183
connemara, tamma, 144 cm, ruunivoikko
syntynyt 30.10.2020 | 8 vuotta
kasvattaja Berryard Ponies, omistaja Cery (VRL-02116)

kilpailee kouluratsatuksessa
ko: vaB, re: 50cm

Chéri juoksenteli pitkin poikin satamaa kun kymmenkunta työntekijää poukkoili sen perässä. Jos olisin korrekti ihminen ja hevosenomistaja, olin pukkoillut mukana. Sen sijaan nauroi kaksinkerroin lastauslaiturilla miettien mihin olen taas pääni pistänyt. Tuommoinen kaheli tamma, joka ei tunnista edes omaa nimeään. Kiinnitin kuitenkin huomiota Chérin olemukseen - ei se ollut vauhko tai hätääntynyt. Siitä oli vain äärimäisen hauska juosta asfaltilla ja eksyttää möhömahoja perästään. Lopulta kun sain kerättyä itseni, houkuttelin tamman luokseni ruualla ja saimme lopulta laivan lastattua. Kotimatka Suomeen alkoi, emmekä kumpikaan tienneet mitä tuleman piti. Nämä ovat varsin hauskoja muistoja Chérin ensimmäisiltä kisamatkoilta.

Tamman pelleilyt eivät olleet kertaluontoinen asia. Säännöllisin väliajoin se muistuttaa olemassaolostaan jonkinsortin tempauksella - karkaaminen on sen bravuurilaji. Harvoin se on päässyt omaa tallipihaa pidemmälle, sillä Berryardin tilukset on moneen kertaan aidattuja juurikin näiden tilanteiden takia. Olisi vähintäänkin noloa metsästää ponilaumaansa joka toinen päivä lähi-Siwan takapihalta. Eikä Chéri edes mihinkään halua lähteä, aidat ja kalterit vain ovat semmoinen auktoriteetti joita tämän puberteetin ohittanut tamma haluaa vastustaa. Päivät Chérin kanssa ovat siis kaikki erilaisia ja kaikkea muuta kuin tylsiä. Sillä on kultainen sydän ja hyvät käytöstavat, kunhan ymmärtää edes vähän huumoria.

Ratsukoulutus oli vähintäänkin hauskaa aikaa. Ainakin minun mielestä, ratsuttajan mielipiteestä en ole aivan täysin varma. Kyllä hän kovin ainakin yritti hymyillä ennen ja jälkeenkin Chérin ratsastamisen. Tamma on näyttänyt kykyjään kouluponina enkä itsekkään kouluratsastajana malttanut odottaa pääseväni treenin makuun. Chérin vahvuuksia on nopea oppiminen, halu liikkua eteenpäin ja kaikinpuolin joustava kroppa. Chéri ei ole kankea mihinkään suuntaan ja sillä voisi heittää vaikka kuperkeikan jos haluaa. Chéri on kuitenkin ratsuna niin herkkä, että ihan ketä tahansa en selkään silti laittaisi. Tamma protestoi nopeasti epäselkeitä apuja vastaan - pukittaminen on näistä lemppari. Selkeä ja mukaileva, mahdollisimman rauhallinen istunta ja asiat mietitty vähintään kymmenen minuutin päähän, niin Chéri on mitä loistavin kaveri koulukentällä!

Sukutaulu ja jälkeläiset

i. Arnhill Hazy Knight
VIR MVA Ch, KTK-I
ii. Larkens Silver Fred mrn 147 cm iii. Larkens Dark Blazer
iie. Larkens Lily-Colleen
ie. Arnhill Queen Louanna rnkm 141 cm iei. Raybrew Be Cool
iee. Cullens Bluedream
e. Glindwood Cherry
VIR MVA Ch, KTK-I, KRJ-II
ei. Helgren Samurai rnkm 145cm eii. Grundhill Kven
eie. Samantha
ee. Glindwood Cherrytop rn 145cm eei. Pepfil Olav
eee. Bindop Chessy

Jälkeläiset

t. Créme de Cerise (i. Berryard Daighar), omistaja Berryard Ponies

Kilpailumenestys

Arvokilpailut

00.00.2020 KRJ-Cup (Kisapaikka), helppo A, 3/156

Kouluratsastuksessa 2616.58 op. (vaikeustasolla 6/5)

Tahti ja irtonaisuus 1511.72 p.
Kuuliaisuus ja luonne 1104.86 p.
Hyppykapasiteetti 2.34 p.
Rohkeus 2.34 p.

Kantakirjapalkinto

20.11.2020 pistein 21 + 20 + 20 + 21 = 82p. KTK-I

Näyttelyt

21.4.2021 NJ-näyttelyt (Maybeck Stud), MVAsert, pt. Vibaja
1.4.2021 NJ-näyttelyt (Lindgård), MVAsert, pt. Lissu T.
19.4.2021 NJ-näyttelyt (Adinan ponitila), IRTOsert, pt. Jannica

Päiväkirja

Torstai 22.10.2020

copyright © Berryard Ponies | pics © Satu Pitkänen
Tämä on virtuaalitalli / Tämä on virtuaalihevonen