Berryard Arielá

Ch, KTK-II

VH20-035-0182
connemara, tamma, 147 cm, ruunikonkimo
syntynyt 28.10.2020 | 8 vuotta
kasvattaja Berryard Ponies, omistaja Cery (VRL-02116)

kilpailee kouluratsatuksessa
ko: vaB, re: 50cm

Henkilökohtaisesti olen rakastunut connemaraan rotuna jo nuorena tyttönä. En ole koskaan kyseenalaistanut lempirotuani, eikä siihen ole ollut tarvekkaan. Tämä rotu on aina ollut selkeä valinta sekä omistamisen, että kasvattamisen osalta. Jos joskus ajautuisin mielenhäiriöön, että connemarassa rotuna jokin asia alkaisi vaivaamaan, Ariela olisi varmaan se poni jonka luokse palaisin. Se on täydellisen ponin ruumiillistuma.

Arielan kanssa pärjää lähtökohtaisesti kaikki. Se on hyvin varovainen lasten kanssa, vaikka selkeästi käyttääkin noita tilanteita sumailematta hyväkseen - onhan se peruslaiska hevoseläin kuitenkin. Onpa tuokin nähty, että taapero huterin askelin taluttaa Arielaa tallipihalla ja tamma seuraa kiltisti perässä tietäen, ettei tässä kovin montaa askelta jouduta ottamaan. Parin metrin jälkeen kumpikin todennäköisesti löytää maasta jotain mielenkiintoista. Myös ratsuna se menee kaiken ikäisillä ja tasoisilla, vaikka automaatiksi sitä ei voikkaan sanoa. Hoitotilanteet ovat kaikki Arielalle rentoutumishetkiä ja se nauttii myös kaikenlaisesta kosketuksesta ja huomiosta. Tuli se sitten kengittäjältä, eläinlääkäriltä tai hoitajalta. Ariela ottaa ihmisen varmasti avosylin vastaan karsinaansa, eikä haluaisi päästää rapsuttajaa pois.

Ratsuna Ariela hyödyntää myöskin ne tilanteet, joissa siltä ei vaadita. Jos sen antaa löntystellä, se ihan varmasti löntystää. Vastaavasti jos pyyntö kääntyä oikealle on vähän sinne päin, se saattaa hyvinkin kävellä mielummin päin seinää. Siinä mielessä se on hyvin opettavainen ratsu myös lapsille. Ei se mitään ilmaiseksi anna, vaikka äärimmäisen kiltti onkin. Kaltoinkohtelua se ei kyllä siedä yhtään, sen verran tulista tammaluonnetta löytyy. Suusta repiminen ja epämääräinen potkiminen saavat sen varmasti hermostumaan ja pahimmillaan (tai parhaimmillaan) pukittamaan.

Ariela on kuitenkin lähtökohtaisesti kilpahevonen, eikä lastenratsu. Säännöllisellä treenillä se on kyllä aika unelma, joka toimii lähes ajatuksen avulla. Vaikka se ei tee mitään omia ratkaisuja, se tekee varmasti tasan sen mitä siltä pyytää. Arielan parhaimpia puolia on sen tasaisen keinuvat askeleet.

Sukutaulu ja jälkeläiset

i. Callanleigh Beckett
VIR MVA Ch, KTK-I
ii. Daemoor Misty Cove rnpäis 147cm iii. Cuan Hazy Cove
iie. Daemoor Applepie
ie. Callanleigh Tippy Toes rnvkk 144cm iei. Blanmere Blue Bird
iee. Callanleigh Thistle
e. Skalberg Ariadne
Ch, KTK-II
ei. Fortsholm Blayal rnkm 145cm eii. Bennetton
eie. Fortsholm Eve
ee. Ramona Issaiah rnkm 145cm eei. Halle Deddy
eee. Tydsna Hannah

Jälkeläiset

s. 27.2.2021, o. Berryard Roseman (i. Berryard Ragnall), omistaja meea, Hartwig Ponies

Kilpailumenestys

Arvokilpailut

00.00.2020 KRJ-Cup (Kisapaikka), helppo A, 3/156

Kouluratsastuksessa 2406.1 op. (vaikeustasolla 6/5)

Tahti ja irtonaisuus 1306.88 p.
Kuuliaisuus ja luonne 1099.22 p.
Hyppykapasiteetti 35.82 p.
Rohkeus 35.82 p.

Kantakirjapalkinto

20.11.2020 pistein 19 + 19 + 19 + 20 = 77p. KTK-II

Näyttelyt

01.04.2021 NJ-näyttelyt (Lindgård), MVAsert, pt. Lissu T.
29.06.2021 NJ-näyttelyt (Adina), IRTOsert, pt. Jannica
14.11.2021 NJ-näyttelyt (Adina), IRTOsert, pt. Jannica

Päiväkirja

Torstai 22.10.2020

copyright © Berryard Ponies | pics © Satu Pitkänen
Tämä on virtuaalitalli / Tämä on virtuaalihevonen